Jens De Bruyne

Dirigent

________________________________

Jens De Bruyne werd geboren op 24 januari 1983 in Gent. Hij begon zijn muzikale opleiding aan de muziekschool van Sint-Martens-Latem. Na enkele jaren ging hij naar de muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs te Gent, waar hij nog een extra diploma notenleer behaalde met grote onderscheiding. Zijn trompetstudie zette hij voort bij Paul Voet.

In 2006 behaalde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Gent zijn Masterdiploma muziektheorie-schriftuur met onderscheiding. Hij volgde vijf jaar orkestdirectie in de klas van Dirk Brossé en drie jaar koordirectie in de klas van Marc Desmet. Het jaar erop voltooide hij er de ‘Initiële Lerarenopleiding van Academisch Niveau (ILAN)’.

In 2008 begon hij de studierichting ‘uitvoerend muzikant’ en behaalde zijn bachelor diploma in de klas van Steven Devolder (trompettist in de Muntschouwburg) aan het Koninklijk Conservatorium van Gent.

Momenteel is hij dirigent van ons instaporkest en harmonieorkest en is hij leerkracht AMV in de muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs in Gent en Drongen.

Als muzikant was hij actief lid in Brassband Metropole (Antwerpen) en is hij nog steeds solocornet in Brassband Panta Rhei (Gent).