Ninke De Roeck

Dirigente

________________________________

Ninke De Roeck, geboren op 13 november 1996, begon in 2002 haar muzikale opleiding aan de Academie voor Podiumkunsten te Gent, waar ze trompetles volgde bij Hans Bossuyt. In 2011 studeerde ze af met grote onderscheiding.

Sinds 2008 is ze lid van de Koninklijke Harmonie Zwijnaarde en in 2010 sloot ze zich aan bij “The Symfuny”, het Symfonisch Orkest van de Academie o.l.v. Peter Merckx. In 2015 sloot ze zich aan bij het harmonieorkest van Sint-Martens-Latem o.l.v. Jens De Bruyne en in 2018 ook bij Brassband Zele o.l.v. Bart Van der Strieckt waar ze solo-cornet speelde.

Na het afwerken van haar studies “Sport en Bewegen” aan Howest in Brugge besloot Ninke om een tweede opleiding te volgen aan KASK & Conservatorium Gent waar ze de tot op heden haar studies op trompet vervolmaakt bij docent Steven Devolder (trompettist in het orkest van de Muntschouwburg). Ondertussen behaalde ze reeds een Bachelordiploma in de Uitvoerende Muziek en startte ze in 2020 aan de Educatieve Master – Klassieke Muziek.

Naast het dirigeren van het Instaporkest van Sint-Martens-Latem (2020) is ze sinds 2015 ook dirigent van het Jeugdorkest van Zwijnaarde.