schild latem01Harmonieorkest & Instaporkest Sint-Martens-Latemschild latem01

David Van der Heyden
Pieter Van Muysen

Beste muziekliefhebber,

Graag willen wij u een voorstel doen.

Het Koninklijk Harmonieorkest WIK van Sint-Martens-Latem is een actieve harmonie met een 35-tal leden van alle leeftijden. Wij spelen sinds 2012 in eerste afdeling en brengen ieder jaar een aantal zeerverzorgde optredens in Latem en Deurle. Het jaarlijks hoogtepunt van onze harmonie is het Lenteconcert dat steeds op een vierhonderdtal muziekliefhebbers kan rekenen. Zo brachten wij dit jaar een totaal-spektakel over ‘De Groote Oorlog’ met beeld, woord en muziek.Wij zijn steeds op zoek naar muzikanten (blaasinstrumenten of slagwerk). Er is weliswaar een instroomvanuit de plaatselijke muziekacademie, maar we zijn ervan overtuigd dat er veel talent ongebruikt is enbijgevolg dreigt verloren te gaan: muzikanten die jaren geleden muziekonderricht gevolgd hebben, ofmuzikanten met voldoende kennis aan notenleer en vaardigheid met een instrument, of muzikantenwiens instrument onder de spinnenwebben zit maar die nog steeds de microbe in zich hebben, of...

Welnu, ons orkest neemt het op zich om deze ‘slapende’ muzikanten opnieuw op te pikken. Aarzel nieten kom meespelen of de sfeer opsnuiven op één van onze repetities Wij engageren ons bovendien ompersoonlijke bijlessen in een instrument aan te bieden. De lesgevers zijn academisch gevormd, maar hettempo wordt aan uw kunnen aangepast. Het is geen onderwijs met stress, toetsen en evaluaties, maareen stimuleren van wat binnen uw mogelijkheden ligt. Wij hebben ook bepaalde instrumenten die we inbruikleen kunnen geven.

Heeft u interesse? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. De repetities vinden plaatselke vrijdag van 20 uur tot 22 uur in ons repetitielokaal, Kortrijksesteenweg 95 A, Sint-Martens-Latem(naast restaurant Sapporo en Carglass). We hopen u binnenkort te mogen verwelkomen.

Met muzikale groeten,
De dirigent               De voorzitter
Jens De Bruyne       Pascal Vandemeulebroecke

Contactpersoon: Jens De Bruyne